23 Δεκ 2010

Φοροδιαφυγή στα εισιτήρια για 6 ΠΑΕ και η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.


Πλαστά εισιτήρια φέρεται πως εκδίδουν τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με έλεγχο του ΣΔΟΕ έξι ΠΑΕ της Superleague.

Πρόκειται για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλή, Ατρόμητο!

Την αποκάλυψη έκανε το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και χρησιμοποίησε πηγές του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ΠΑΕ αυτές εκδίδουν πλαστά εισιτήρια, ώστε να γλυτώνουν τα ΦΠΑ και τα διαθέτουν στους οπαδούς τους...

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας εφοριακός πήγε σε αγώνα της ΑΕΚ με τα παιδιά του στο Ολυμπιακό Στάδιο και διαπίστωσε ότι το εισιτήριο του δεν ήταν τρυπημένο, άρα και ελεγμένο από την εφορία. Ετσι ειδοποίησε το ΣΔΟΕ που έκανε έφοδο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις 27 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και διαπίστωσε το κόλπο, κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα μηχανήματα στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ολα γίνονταν με τον εξής τρόπο: Επί εποχής Ιωαννίδη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, οι ΠΑΕ είχαν προμηθευτεί οn line μηχανήματα με τις εφορίες, που τρυπούσαν τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων για τον κάθε γηπεδούχο, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και να μην χαθεί χρόνος. Με την απευθείας σύνδεση, η κάθε εφορία γνώριζε πόσο εισιτήρια είχαν εκδοθεί και γινόταν η ανάλογη απόδοση του ΦΠΑ από τις ομάδες.

Ωστόσο κάποιες ΠΑΕ χρησιμοποιούσαν και απλό εκτυπωτικό μηχάνημα, και έτσι σε κάθε αγώνα, μοίραζαν κανονικά εισιτήρια, αλλά και εισιτήρια που δεν ήταν τρυπημένα συνεπώς και θεωρημένα από τις εφορίες, γλυτώνοντας όλο τον ΦΠΑ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ντου έγινε και στον ΠΑΟΚ στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο και βρήκαν εισιτήρια που επίσης δεν ήταν τρυπημένα, ενώ το ΣΔΟΕ διαρρέει ότι έχει βρει παρόμοια επιβαρυντικά στοιχεία και για τον Αστέρα, την Λάρισα, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο Περιστερίου! Όπως τονίστηκε υπάρχουν υπόνοιες και για παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί τον περασμένο Μάρτιο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο. Φυσικά αν ισχύει το ρεπορτάζ, σε όλες τις ΠΑΕ θα επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο!

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Τον τηλεοπτικό σταθμό, Mega, για αναληθές ρεπορτάζ στο θέμα των πλαστών εισιτηρίων κατηγορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης.


Αναλυτικά: «Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε να αναφέρεται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι η Εταιρία μας, μαζί με κάποιες άλλες ΠΑΕ, βρέθηκε στο "δόκανο" του ΣΔΟΕ, κατηγορούμενη για έκδοση πλαστών (!) εισιτηρίων στον αγώνα εναντίον της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 27 Νοεμβρίου του 2010.

Επειδή η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα, διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη είδηση και σε ό,τι μας αφορά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Πράγματι, λίγο πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου και προέβη στην αφαίρεση για περαιτέρω έλεγχο των μηχανημάτων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών που οι υπάλληλοι της ΠΑΕ χρησιμοποιούσαν εκείνη την ώρα για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων πλην όμως μετά τον έλεγχο που η υπηρεσία διενήργησε στα μηχανήματα και στο λογισμικό της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και τις εξηγήσεις-διευκρινήσεις, που κληθήκαμε να εκθέσουμε και που παρασχέθηκαν άμεσα από την Εταιρία μας, τα αρμόδια όργανα του ΣΔΟΕ κατανόησαν και αντιλήφθηκαν την ακεραιότητα της διαδικασίας και των καταγεγραμμένων στοιχείων και έτσι την ίδια ημέρα επεστράφησαν όλα τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σεβόμενη απόλυτα τις διαδικασίες ελέγχου, και τη νομιμότητα που κάθε Εταιρία στη χώρα μας οφείλει να ακολουθεί, έχει καταθέσει συγκεκριμένα και αναλυτικά υπομνήματα, τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τη Διοίκηση του ΣΔΟΕ και έχει θέσει στη διάθεσή τους κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις ενέργειες ελέγχων του κράτους.

Μας προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση πως είναι δυνατόν ένας τηλεοπτικός σταθμός που διακρινόταν μέχρι σήμερα για το κύρος του και τον σεβασμό του προς την δεοντολογία, να προέβη τόσο ανεύθυνα και επιπόλαια στην αναπαραγωγή μιας τέτοιας "είδησης" η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην Εταιρία μας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι Έλληνες πολίτες διακατέχονται από ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε φαινόμενα φορολογικής ασυδοσίας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε μέσα από ποιες διαδρομές προέκυψε η συγκεκριμένη "πληροφορία", την οποία ένα κανάλι που απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό τηλεθεατών θα έπρεπε να ελέγξει πολλές φορές πριν τη μεταδώσει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέκει το όνομα της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τέτοιες υποθέσεις, ούτε να σπιλώνει την ομάδα μας ελαφρά τη καρδία. Επιφυλασσόμαστε δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας υποστούμε».

Πηγές:gazzetta.gr,aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου