22 Δεκ 2010

Άγιος Βασίλης Τσιάρτας έρχεται!


Ο Βασίλης Τσιάρτας υπήρξε συμπαίκτης με τον Μανόλο Χιμένεθ στη Σεβίλλη, κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Ότι ο «el mago» είναι κολλητός φίλος με τον προπονητή της «Ένωσης» το ξέρουν εξίσου αρκετοί.

Έχουν πληροφορηθεί επίσης ότι ο Τσιάρτας είναι μάνατζερ και μάλιστα ατζέντης του Κλοναρίδη, του παίκτη που ο Χιμένεθ θα τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο…

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Βασίλης Τσιάρτας ήταν μία ανάσα για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης πριν από δύο χρόνια. Τη θέση δηλαδή που κατέχει σήμερα ο Άρναρ Γκρέταρσον.

Για να σας θυμίσουμε πότε, ήταν την περίοδο που είχε σκάσει η είδηση ότι η ομάδα ενδιαφέρεται για τον Αλβάρο Ρεκόμπα (τότε αγωνιζόταν στον Πανιώνιο και ο Τσιάρτας είχε κάνει το… κονέ). Παρά την επιθυμία του Ντούσαν Μπάγεβιτς όμως, δεν προχώρησε ούτε το deal με τον Ουρουγουανό, ούτε και η ενσωμάτωση του παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΚ στις τάξεις της ομάδας. Οι κακές γλώσσες μάλιστα έλεγαν ότι κάποιος παλιός πρόεδρος της ομάδας είχε βάλει το χεράκι του, παρά το γεγονός ότι είχε αποχωρήσει κάμποσους μήνες πριν από τα διοικητικά…

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ήρθε η ώρα για τον άνθρωπο με το μαγικό αριστερό πόδι να ενταχθεί ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ο Τσιάρτας γνωρίζει τον Χιμένεθ, έχει την εμπιστοσύνη του Ισπανού, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Γκρέταρσον για τη συγκεκριμένη θέση, οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Εξάλλου ο Ισλανδός δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει το ψωμάκι που τρώει στην ΑΕΚ. Διακοσμητικό στοιχείο θυμίζει μέχρι στιγμής...

Πηγή:sportdog.gr

Έτοιμος ο Δορκοφίκης, αναζητείται πλέι μέικερ


Έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις της ΑΕΚ από την ερχόμενη Δευτέρα είναι ο Περικλής Δορκοφίκης. Ο υπέρηχος που έβγαλε ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ/σέντερ έδειξε πως έχει ξεπεράσει τη θλάση στο δικέφαλο και θα επιστρέψει στη δράση στον αγώνα της 5ης Ιανουαρίου με τον Ηρακλή.

Στο μεταξύ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο Πάτρικ Σπαρκς για να λύσει το συμβόλαιό του. Ο Αμερικανός γκαρντ αναζητεί ομάδα στην Ουκρανία, για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, ενώ ο Μηνάς Γκέκος ήδη «χτενίζει» την αγορά σε αναζήτηση αντικαταστάτη για τη θέση «1». Η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει στην «Ένωση» να κάνει υπερβάσεις και αναζητείται ο δύσκολος συνδυασμός ενός καλού και συνάμα καλού παίκτη.

Πηγή:sport-fm

Ελίνα Μπεκάκου:"Δεν άφησα να μου γίνει πρόταση για πορνό"!


“O κ. Σειρηνάκης προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί μου μέσω της σελίδας μου στο Facebook” δηλώνει η Ελίνα Μπεκάκου. Πως αντιμετώπισε όμως η πρώην παίκτρια του Big Brother αυτή την κίνηση; «Μετά και μέσω κάποιον κοινών γνωστών, για να μου κάνει πρόταση προφανώς για ροζ dvd, αλλά δεν του έδωσα καν, το δικαίωμα να εκφράσει την πρόθεση του αυτή. Σε κάποιο μήνυμα του μάλιστα μου έλεγε “Mα πως απορρίπτεις μια πρόταση χωρίς καν να την ακούσεις;” Σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα κάτι τέτοιο» αναφέρει η πρώην παίκτρια του reality, και συνεχίζει: «Ο χορός για μένα είναι τρόπος ζωής, η ηλικία μου εξάλλου επιτρέπει και κάποιες υπερβάσεις. Σπουδάζω Χημικός και θέλω να συνεχίσω πάνω σε αυτό τον τομέα, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, θα ήταν μεγάλη προσβολή για τους δικούς μου ανθρώπους και στο μέλλον για τα παιδιά μου, αν καταφέρω κάποια στιγμή να αποκτήσω, γιατί θεωρό πολύ ιερό θέμα την μητρότητα.

Όλα αυτά η εκρηκτική Ελίνα τα δήλωσε την Τρίτη το βράδυ στο «Boutique» στο party των Angels οπού βρέθηκε με λίγους και καλούς φίλους όπως σχεδόν κάθε Τρίτη. Στο διπλανό τραπέζι ήταν η Σάσα Μπάστα, όπου γνωρίστηκαν και σε φιλικό επίπεδο αντάλλαξαν απόψεις για τον χώρο τους.

Πηγή:stoplekto

Το PlayStation Phone αναμένεται σε 4 μήνες (VIDEO)


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που πηγάζουν από το εσωτερικό της Sony Ericsson, το αναμενόμενο PlayStation Phone θα κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα μέσα στον Απρίλιο του 2011. Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της τις διοργανώσεις του CES 2011 και του Mobile World Congress, όπου και θα διοργανώσει μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου. Εκεί αναμένεται να αποκαλυφθεί η έναρξη της διαδικασίας διάθεσής του στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του νέου έτους.

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι πάρα πολλές και ευελπιστούμε πως η συσκευή θα ανταποκριθεί θετικά στον ντόρο που έχει ήδη δημιουργήσει.


Δείτε το βίντεο μιας μικρής παρουσίασης!



Πηγή:nooz.gr,engadget.com

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Χιμένεθ από οργανωμένους!


Περίπου 100 μέλη της ORIGINAL συναντήθηκαν με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό, προκειμένου να τον στηρίξουν και να του εκφράσουν την πίστη πως μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Σχεδόν βουρκωμένος ο τεχνικός της ΑΕΚ, τους τόνισε ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και τους ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο ποτέ να φύγει στα δύσκολα.

Τα λεγόμενα του Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή (όπου άφησε το ενδεχόμενο ακόμα και να φύγει, αν δεν αλλάξουν καταστάσεις στο σύλλογο) βρήκαν σύμφωνη την πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ. Επειδή, όμως, ταυτόχρονα… την άγχωσαν κιόλας, το πιο ζωντανό κομμάτι τους έσπευσε να του δείξει ότι στέκεται στο πλευρό του.

Έτσι, ο Ανδαλουσιανός -αφού υποδέχθηκε με χαμόγελο τα 100 περίπου μέλη της ORIGINAL- τους άκουσε να του ξεκαθαρίζουν πως τον θεωρούν ικανό να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Του τόνισαν, δε, πως θα τους έχει δίπλα του σε όποιες αποφάσεις κρίνει ότι πρέπει να ληφθούν και τον προέτρεψαν να «πάρει κεφάλια», αν χρειαστεί.

Η λήξη της συζήτησης βρήκε τον Χιμένεθ σχεδόν βουρκωμένο από τα λόγια που άκουσε και απόλυτα διατεθειμένο να τα ανταποδώσει. Ο Ισπανός τόνισε στον κόσμο ότι δεν έχει ξαναζήσει ποτέ στην καριέρα του κάτι παρόμοιο, τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και αφού ξεκαθάρισε πως έχει έρθει για να δουλέψει και όχι να φύγει στα δύσκολα, επανέλαβε την υπόσχεση πως «θα πεθάνει ο ίδιος και η ομάδα για να φανεί αντάξια της ιστορίας της».

Πηγή:sport-fm.gr

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ ΑΕΚ


Άκρως οικογενειακό ήταν το κλίμα που επικρατούσε την Τρίτη το απόγευμα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ ΑΕΚ, που διοργάνωσε για τις οικογένειες των ποδοσφαριστών της.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνοδεύτηκαν από τις συζύγους τους αλλά και από τα παιδάκια τους, τα οποία γέμισαν με γέλια και φωνές το χώρο.

Στη σάλα υπήρξαν πολλά χάπενιγκς και στο επίκεντρο βρέθηκε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος φωτογραφήθηκε και μοίρασε δώρα στους απογόνους των παικτών. Μάλιστα υπήρχε ειδική μακιγιέζ, που ζωγράφιζε χρωματιστά σχήματα στις φατσούλες των παιδιών.

Οι παίκτες της AEK δεν ήταν και στα καλύτερα τους καθώς η κάκιστη εικόνα της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο τους έχει επηρεάσει, τουλάχιστον όμως τα παιδιά χάρισαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή.

Πηγή:sportdog

Προτάθηκε ο Ντιόγκο Σιλβέστερ στην ΑΕΚ


Η ΑΕΚ αναζητά μεταγραφές που θα τη βοηθήσουν και στο πλαίσιο αυτό δέχεται συνεχώς προτάσεις από μάνατζερ για τις θέσεις που «πονά». Ετσι, έφτασε και στην ΠΑΕ ΑΕΚ το όνομα του Ντιόγκο Σιλβέστρ Μπιτενκούρτ. Του 21χρονου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ της Σάο Πάολο που είναι ένα μπακ με επιθετικές αρετές και έχει συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας κάτω των 20 ετών. Ανήκει στην Σάο Πάολο από το 2006, οπότε και πήγε από την Μαρίλια. Το 2008 δόθηκε δανεικός στην Τολέδο Κολόνια. Φέτος έπαιξε με την Σάο Πάολο σε 6 ματς (τρία ως βασικός) και γενικώς δεν έχει πολλές συμμετοχές. Ενώ είναι καθαρό αριστερό μπακ χρησιμοποιήθηκε και ως κεντρικός αμυντικός.

Βεβαίως έχει συμβόλαιο με την ομάδα του και για να αγοραστεί θα χρειαστούν χρήματα, ειδάλλως θα συζητηθεί πρόταση δανεισμού. Πέρυσι ο παίκτης προσπάθησε να «σπάσει» το συμβόλαιο του και να φύγει από την Σάο Πάολο γιατί δεν τον έδιναν σε ευρωπαϊκή ομάδα και τελικά κατέληξαν στα δικαστήρια. Όμως δικαιώθηκε η ομάδα του και παρέμεινε εκεί. Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του και φυσικά ο Μανόλο Χιμένεθ θα δώσει το τελικό «ΟΚ».

Είναι ξεκάθαρο πάντως πως το μέλλον του Ντιόγκο στη Σάο Πάολο μόνο ευοίωνο δεν είναι. Σε πρόσφατες δηλώσεις ο τεχνικός της ομάδας Πάουλο Σέζαρ Καρπετζιάνι άσκησε αρνητική κριτική για τις αμυντικές του ικανότητες ενώ οι «τρικολόρ» ψάχνουν και παίκτη για τη θέση του αριστερού μπακ με τον Ζουάν της Φλαμένγκο να είναι κοντά. Ο Ντιόγκο λοιπόν παραδέχτηκε πως πλέον το καλύτερο για αυτόν θα ήταν να φύγει ακόμα και με τη μορφή δανεισμού γιατί στην παρούσα φάση το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζεται. «Η επιθυμία μου είναι πάντα να μείνω στη Σάο Πάολο που είναι ο σύλλογος που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Αν όμως μου δοθεί η ευκαιρία και συμφωνήσουμε να πάω δανεικός τότε θα δεχτώ τον σύλλογο όπου θα μπορώ να δείξω τις ικανότητες μου. Μπορεί ποδοσφαιριστές που έφυγαν δανεικοί επέστρεψαν και παίζουν όπως ο Ματσόλα. Αν είναι έτσι θα μου κάνει καλό» τονισε.

Πηγή:aek365.gr

Ποντίκι που κελαηδά δημιούργησαν επιστήμονες


Ιάπωνες επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οσάκα δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ποντίκι που κελαηδάει σαν πουλί, ένα επίτευγμα που, όπως είπαν, μπορεί να ρίξει φως στην καταγωγή της ανθρώπινης γλώσσας, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση, με σάρκα και οστά, ενός αληθινού Μίκι Μάους!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αρικούνι Ουχιμούρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν εδώ και χρόνια πειράματα με γενετικά μεταλλαγμένα ποντίκια, τα οποία ζευγάρωναν μεταξύ τους επί αλλεπάλληλες γενιές για να δουν τι θα προκύψει. Μια μέρα, προς μεγάλη έκπληξή τους, προέκυψε ένα ποντικάκι που… τραγουδάει σαν πουλάκι!

Οι ερευνητές δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, καθώς από το ζευγάρωμα πίστευαν ότι μάλλον θα προέκυπταν ποντίκια διαφορετικά σε σωματική διάπλαση, καθώς, εκτός από το ποντίκι-πουλί, παράλληλα δημιούργησαν ένα ποντίκι με κοντά άκρα.

Οι επιστήμονες της Σχολής Προωθημένων Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου της Οσάκα έχουν ήδη στη διάθεσή τους περισσότερα από 100 ποντίκια που κελαηδούν, με τα οποία προτίθενται να συνεχίσουν τα πειράματά τους.

Μεταξύ άλλων, ελπίζουν ότι θα κατανοήσουν καλύτερα πώς εξελίχτηκε η ανθρώπινη γλώσσα, όπως ακριβώς ερευνητές σε άλλες χώρες μελετούν τα ωδικά πτηνά για τον ίδιο λόγο.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα πουλιά χρησιμοποιούν διαφορετικούς ήχους, τους οποίους τοποθετούν μαζί σαν να χρησιμοποιούν "λέξεις" και από αυτές δημιουργούν ολόκληρα "τραγούδια".

Τα ποντίκια θεωρούνται πιο κατάλληλα για γλωσσική μελέτη σε σχέση με τα ωδικά πτηνά, επειδή οι εγκεφαλικές δομές τους είναι πιο συγγενικές με αυτές των ανθρώπων.

Ο Ουχιμούρα δήλωσε ότι τα πειράματα "εξέλιξης" των ποντικιών θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποια μέρα -όσο κι αν αυτό ακούγεται παράλογο σήμερα- στη δημιουργία ενός πραγματικού Μίκι Μάους!

Πηγή:nooz.gr