19 Δεκ 2010

Η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου!


Ένα συλλεκτικό και σπάνιο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα της SportDay για την ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου και πως εκείνη η ομάδα από την αφάνεια και την μετριότητα κατάφερε σε λίγα χρόνια να ξαναπρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα.Επειδή η ιστορία διδάσκει..Ας την μάθουμε λοιπόν!







Μια παλιά γνώριμη!

__________________



__






Ηρακλης - ΑΕΚ 2-0


Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού και να πλησιάσει στη βαθμολογία. Παίζοντας άσχημα για ένα ημίχρονο γνώρισε για μια ακόμη φορά την ήττα σε εκτός έδρα αγώνα.




Οι φάσεις και τα γκόλ του αγώνα:



Το φίλμ του αγώνα:

95΄ Λήξη της αναμέτρησης.

90' 5' λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις, την ώρα που ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δέχεται μαλάξεις στη μέση λόγω του γνωστού προβλήματος που τον ταλαιπωρεί.

87' Απο μια κάρτα σε Δέλλα και Γιάκομπ για μια ... κοντρα μεταξύ τους.

86΄ Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Σίσιτς στη θέση του Πίτου Γκαρσία.

84' Πέσιμο του Λεονάρντο στην περιοχή, δεν φαίνεται όμως να έκανε κάτι ο Αραμπατζής. Αψιμαχίες παικτών μετά τη φάση, φωνές του Χιμένεθ για να τελειώσει γρήγορα η φάση ωστε να προχωρήσουν γρήγορα στο παιχνίδι.

81' Η ΑΕΚ πιέζει χωρίς όμως να φαίνεται επικίνδυνη.

79' Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ. Το εκτελεί ο Λεονάρντο, απελπιστικά άουτ, πολύ πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

78' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Στη θέση του Παπαστεριανού ο Καρλίνιος

76' Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ιάκομπ έπειτα απο σέντρα του Παπαστεριανού, λίγο άουτ.

75': Νέο σουτ του Γιάχιτς -έπειτα από απόκρουση στην περιοχή του Ηρακλή- περνάει πάνω από τα δοκάρια

70' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Γκέντσογλου περνάει ο Γκερέιρο

65' - Αλλαγή για τον Ηρακλή: Ο Ηλιάδης αντικαθιστά τον Σολτάνι

62': Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Λυμπερόπουλος πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

61': Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Ηρακλή, ο Γιάχιτς πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Ελευθερόπουλο να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

60' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Σκόκο περνάει ο Τζεμπούρ

58' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!: Ο Παπαστεριανός βγήκε στην αντεπίθεση, έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Αραμπατζή!

57': Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Η εξαιρετική σέντρα του Γιάχιτς από δεξιά βρήκε αμαρκάριστο τον Λυμπερόπουλο, όμως η "σκαστή" κεφαλιά του τελευταίου από τα δύο μέτρα ήταν πάνω στον Ελευθερόπουλο!

52' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Μετά από ένταση που δημιουργήθηκε -λόγω του ότι οι παίκτες της θεώρησαν πως πεσμένος παίκτης του Ηρακλή κάνει καθυστερήσεις- ο Καφές βλέπει την κάρτα για διαμαρτυρία

50': Μετά από σέντρα του Καράμπελα και απόκρουση του Χοσέμι με το κεφάλι, η μπάλα στρώνεται στον Λεονάρντο, αλλά το σουτ που κάνει εκείνος -από θέση πλάγια και δεξιά- φεύγει λίγο έξω από την κλειστή γωνία του Ελευθερόπουλου!

49': Ο Λεονάρντο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Ντιόπ πέρασε ο Μπλάνκο

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1': Ο Λίμα εκτελεί απευθείας το φάουλ -με φοβερό κεραυνό- και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί "Γ" του Αραμπατζή!

45' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ παίρνει την κάρτα που... σχεδόν επεδίωκε τόσην ώρα, για δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου

42' - Κίτρινη κάρτα για τον Ηρακλή: Ο Πίτου Γκαρσία έκανε ένα δυνατό φάουλ

41' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λίμα από δεξιά, ο Κατσικάς γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι και ο Ντάνι -με ωραίο γυριστό σουτ- στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

37': Ο Σκόκο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και αριστερά, πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

36': Μετά από σέντρα του Αραμπατζή από δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και κατευθύνεται προς τα δίχτυα, αλλά ο Αραμπατζής πετάγεται και -με τη γροθιά- αποκρούει σε κόρνερ

31': Καλή φάση για τον Ηρακλή! Μετά από εκτέλεση φάουλ και απόκρουση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Παπαστεριανός πιάνει ωραίο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι

30': Σε δεύτερο μαρκάρισμά του ο Ντιόπ "φλερτάρει" με την κίτρινη κάρτα, αλλά δεν τη δέχεται τελικά από τον διαιτητή

22': Μετά από ωραία σέντρα του Λίμα από αριστερά, ο Γιάκομπ πιάνει δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι.

16' - Κίτρινη κάρτα για τον Ηρακλή: Τη βλέπει ο Κατσικάς, που τράβηξε από τη φανέλα τον Καφέ.

14': Γκολ που σωστά δεν μετράει για την ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ήταν εμφανώς ακάλυπτος την ώρα της σέντρας από τον Σκόκο

12': Πρώτο σουτ για την ΑΕΚ. Το επιχειρεί ο Σκόκο από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

10': Πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά ο Ηρακλής -με την ΑΕΚ να μην μπορεί, προς το παρόν, να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα

5': Πρώτη φάση στο παιχνίδι, για τον Ηρακλή. Μετά από σέντρα που έδιωξε με γροθιές ο Αραμπατζής, ο Σολτάνι έπιασε το βολέ στην κίνηση -από το ύψος της μεγάλης περιοχής- αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

1': Έναρξη του αγώνα



ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (78' Καρλίνιος), Στσοτ, Πίτου Γκαρσία (86' Σίσιτς), Σολτάνι (65' Ηλιάδης), Γιάκομπ

Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Μάρα,

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ (46' Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70' Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (60' Τζεμπούρ)

Στον πάγκο: Σάχα, Νασούτι, Λαγός, Μπερνς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καυταντζόγλειο»

Ηρακλής - ΑΕΚ PreGame


Τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου για Ηρακλή και ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στο Καυτανζόγλειο στάδιο το απόγευμα της Κυριακής (19/12, 17:15 NOVASPORTS 2), με στόχο να κλείσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Ο Ηρακλής βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς έπειτα από 14 αγώνες, έχοντας τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες και τέρματα 11-13 υπέρ.

Ομάδα έδρας ο Ηρακλής

Στην έδρα του έχει δώσει επτά παιχνίδια φέτος, μετρώντας και τις τρεις νίκες του, ισάριθμες ισοπαλίες και μία μόλις ήττα, αυτήν από την Καβάλα (0-1) την τέταρτη αγωνιστική. Παράλληλα, στο Καυτανζόγλειο έχει σκοράρει έξι τέρματα και έχει δεχτεί τέσσερα.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντιμετωπίζει μόνο ένα πρόβλημα απουσίας, αυτό του Τάσου Κατσαμπή, αλλά είδε τους Ντάνι, Χοσέμι να προπονούνται κανονικά και να τίθενται στη διάθεσή του. Αναλυτικά, την αποστολή αποτελούν οι Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Λίμα, Αραμπατζής, Κανακούδης, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Ντάνι, Βέλλιος, Γιάκομπ, Σολτάνι και Σίσιτς.

Να αλλάξει ψυχολογία θέλει η ΑΕΚ

Να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Ζενίτ και τον πικρό αποκλεισμό από το Europa League θέλει η ΑΕΚ, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, 10 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της, συνεχίζοντας πάντως να επιδεικνύει δύο πρόσωπα.
Αυτό εντός έδρας, όπου μόνο ο Αστέρας Τρίπολης τής έχει κόψει βαθμούς (2-2) σε 7 παιχνίδια και αυτό μακριά από το ΟΑΚΑ, όπου σε ισάριθμα ματς έχει μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και 5 ήττες. Παράλληλα, στο ΟΑΚΑ έχει δεχθεί μόλις τα 3 από τα 14 γκολ που έχει στο παθητικό της.

Ντόπες από Χιμένεθ

Να ξεχάσουν τις κακές εμφανίσεις και να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο Μανόλο Χιμένεθ. "Οι υποχρεώσεις μας δεν τελείωσαν εδώ. Εχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι την Κυριακή και μετά έχουμε ένα ακόμα για το Κύπελλο. Θα πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς", ήταν οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες του ισπανού στους ποδοσφαιριστές του.

Επιστρέφει ο Τζιμπούρ

Στην αποστολή που ταξίδεψε στο Καυτανζόγλειο, συμμετέχει μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός έμειναν και οι Γεωργέας, Πατσατζόγλου, Εντερ, Νταντόμο που είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν υπολογίζονται, αλλά και ο τιμωρημένος Μάκος.
Αναλυτικά, την αποστολή αποτελούν οι Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Γκέντσογλου.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σε 30 αγώνες που έχουν γίνει στην έδρα του Ηρακλή, η ΑΕΚ έχει 12 νίκες, τρεις περισσότερες από τον Ηρακλή (9), ενώ9 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τα γκολ είναι 42-45 υπέρ της Ενωσης. Στο περσινό ματς, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Τζιμπούρ να αστοχεί σε πέναλτι στα τελευταία λεπτά, για τους φιλοξενούμενους.

Προϊστορία:

1979-80 3-0
1981-82 3-2
1982-83 2-2
1983-84 2-1
1984-85 1-0
1985-86 3-0
1986-87 1-3
1987-88 0-0
1988-89 0-0
1989-90 3-1
1990-91 0-1
1991-92 0-3
1992-93 1-1
1993-94 0-1
1994-95 3-3
1995-96 1-3
1996-97 2-2
1997-98 1-4
1998-99 2-3
1999-00 3-1
2000-01 1-2
2001-02 3-2
2002-03 0-2
2003-04 2-2
2004-05 1-2
2005-06 4-0
2006-07 1-1
2007-08 0-1
2008-09 0-1
2009-10 1-1

Πηγή:AEK-Live

Στην αποστολή ο Τζιμπούρ για τον αγώνα με τον Ηρακλή!


Ένα μήνα μετά από την τελευταία του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ο Ραφίκ Τζιμπούρ επιστρέφει στην αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Ο Αλγερινός επιθετικός ξεπέρασε τον τραυματισμό στον ώμο, με συνέπεια ο Μανόλο Χιμένεθ να τον υπολογίζει για το δύσκολο παιχνίδι του "Καυτανζογλείου".

Αντίθετα, εκτός αποστολής για το κυριακάτικο (19/12) ματς έμειναν οι Νταντόμο, Έντερ, Πατσατζόγλου, Γεωργέας και ο τιμωρημένος Μάκος.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Ηρακλή αποτελείται από τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

Πηγή: contra

Το δίλλημα του Χιμένεθ


Σε σκέψεις ως προς τον τρόπο που θα παρατάξει την ΑΕΚ στο αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή, βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δείχνει να μην έχει καταλήξει στο αν θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3 ή στο 4-2-3-1, αν και το δεύτερο δείχνει επικρατέστερο. Αυτό φάνηκε από τις προπονήσεις που ακολούθησαν του αγώνα με τη Ζενίτ, με τον Ισπανό ωστόσο να τείνει στο επιθετικογενή 4-2-3-1, αλλάζοντας μόνο τους παίκτες στα αμυντικά χαφ, προσθέτοντας τον Ντιόπ και βάζοντας στο άκρο της επίθεσης τον Νέιθαν Μπερνς. Αν δηλαδή επιλεγεί το εν λόγω σύστημα, τότε η πιθανότερη ενδεκάδα θα είναι οι Σάχα, δεξιά ο Γιάχιτς, αριστερά ο Καράμπελας, με τους Μανωλά και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας. Παρόλο που ο «Τράι» προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια και μπροστά υπάρχει το ματς με την Λάρισα, πολύ δύσκολα θα βγει από το βασικό σχήμα. Στα αμυντικά χαφ, επικρατέστεροι είναι οι Γκέντσογλου και Ντιοπ, με τον Λυμπερόπουλο να παίζει πίσω από τον Μπλάνκο και τους Σκόκο και Μπερνς στα άκρα.

Σε περίπτωση που επιλεγεί το 4-3-3, ο Λυμπερόπουλος πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο και τη θέση του θα δώσει στον Παντελή Καφέ, καθώς ο Γρηγόρης Μάκος εκτίει την τιμωρία του και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Όσο για την επιστροφή του Ράφικ Τζιμπούρ, πολύ δύσκολα θα συνοδευτεί και με την παρουσία του στην ενδεκάδα. Ο Χιμένεθ είναι δεδομένο ότι θα του δώσει χρόνο συμμετοχής, αλλά πιθανότατα δεν θα τον ρίξει από την αρχή στο παιχνίδι, προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμος στο παιχνίδι Κυπέλλου της Πέμπτης, με τη Λάρισα.


Πηγή: aek365.