24 Δεκ 2010

Και τώρα ενίσχυση!


Μαζέψαμε όλα τα ονόματα που ακούγονται για την ΑΕΚ και σας κάνουμε μια μικρή παρουσίαση!Το πόσα ακόμη θα ακουστούν είναι γνωστό και το τι θα πάρουμε στο τέλος κανένας δεν το ξέρει..Ωστόσο μερικές από τις περιπτώσεις που ακούγονται σχετικά καλές είναι οι παρακάτω!

Ξεκινάμε από τον άσσο!Η ΑΕΚ επενδύοντας και στο μέλλον καθώς κανείς δεν ξέρει αν το μεγάλο συμβόλαιο του Σάχα μαζί με την αγωνιστική του εικόνα αξιολογηθεί από τους υπευθύνους πως αξίζει να υπάρχει.Η περίπτωση που η ομάδα κοιτάζει, είναι αυτή του Γιάννη Σιδεράκη.Τερματοφύλακα του Θρασύβουλου. Ο 23χρονος γκολκίπερ έχει κάνει πολύ καλή σεζόν στη Β΄Εθνική και παρακολουθείτε εδώ και καιρό από τον Τόνι Σαβέβσκι και τον Άρναρ Γκρέταρσον.Πρόκειται για έναν ταλαντούχο Έλληνα τερματοφύλακα με πολύ θράσος και καλές προοπτικές.

Οι θέσεις που φαίνεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτές των πλάγιων μπάκ.Όσο και αν γουστάρουμε Φούλη η ομάδα πρέπει να βρει αξιόπιστες λύσεις στις θέσεις αυτές και να εντάξει στο δυναμικό της ποδοσφαιριστές που θα μπορούν τόσο να είναι αξιόπιστοι αμυντικά και να μην χτυπάει η καρδιά μας κάθε φορά που ο αντίπαλος περνάει το κέντρο από τα πλάγια,τόσο όμως και επιθετικά.Ένα σύγχρονο μπάκ οφείλει να βοηθάει και στην επίθεση.

Για το δεξί άκρο της άμυνας η περίπτωση που ακούγεται και γράφεται είναι ο Μπενουά Ανγκμπουά που θα μείνει ελεύθερος από τη Σατούρν. Ο 28χρονος άσος αποτελεί επιλογή του τεχνικού της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ και οι οι «κιτρινόμαυροι» θα κινήσουν τις διαδικασίες για τον εντάξουν στο δυναμικό τους.Διεθνής με την Εθνική Καμερούν (13 συμμετοχές).Έχει αγωνιστεί σε Μονπελιέ, Λιλ, Μοντεβιδέο και Σαμάρα, αριθμεί με τη Σατούρν 71 συμμετοχές και 3 γκολ.Και ο Μανιάτης πάντως ιδιαίτερα ακριβός δεν είναι και ο Πανιώνιος χρειάζεται λεφτά..Είχε ακουστεί το όνομά του στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο αλλά δεν προχώρησε.Αν αποφασίσουν οι δικοί μας να βάλουν λεφτά γιατί όχι;Σίγουρα θα αποτελέσει μια πολύ καλή λύση και με τη μορφή επένδυσης να το δει κάποιος,αγωνιστικής ή οικονομικής!

Για το αριστερό άκρο της άμυνας ακούστηκαν τρείς περιπτώσεις.Κάτι που σημαίνει πως και αυτή θα είναι η πιο σίγουρη μεταγραφή.Η πρώτη είναι του Μπουκαρί Ντραμέ ο οποίος προτάθηκε εκ νέου στην ΑΕΚ.Ο αριστερός μπακ της Σοσό ήταν στη λίστα της Ένωσης και το καλοκαίρι αλλά η περίπτωση του δεν είχε προχωρήσει. Ο 25χρονος πλέον έχει λίγο χρόνο συμμετοχής και με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι ίσως μπορέσει να μείνει ελεύθερος άμεσα.H δεύτερη περίπτωση που εξετάζεται είναι ο δανεισμός του αριστερού μπακ της Σάο Πάολο,Ντιόγκο Σιλβέστρ Μπιτενκούρτ.Ο 21άχρονος αριστερός μπάκ με επιθετικές αρετές και συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας U20 ανήκει στην Σάο Πάολο από το 2006,όμως οι σχέσεις του με την ομάδα δεν είναι και οι καλύτερες.Πέρυσι ο παίκτης προσπάθησε να «σπάσει» το συμβόλαιο του και να φύγει από την Σάο Πάολο γιατί δεν τον έδιναν σε ευρωπαϊκή ομάδα και τελικά κατέληξαν στα δικαστήρια. Όμως δικαιώθηκε η ομάδα του και παρέμεινε εκεί.Ο παίχτης συμμορφώθηκε άλλα ο διακαής του πόθος είναι να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη ακόμη και ως δανεικός.Το μόνο πρόβλημα που είναι κάπως σοβαρό με την περίπτωσή του είναι πως δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο.Η ΑΕΚ δηλαδή θα πρέπει να αδειάσει θέση ξένου αν θελήσει να τον αποκτήσει..Δύσκολοι καιροί για Έντερ!Η τρίτη περίπτωση ακούει στο όνομα του Βέλγου, με καταγωγή από το Κονγκό, αριστερού μπακ Λαντρί Μουλεμό της Μπούκασπορ.Ο παίχτης τσεκάρεται από εποχής Μπάγεβιτς,όταν είχε μείνει ελεύθερος από την Σταντάρ Λιέγης,έχει υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο και πλέον μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερος με όποιον θέλει.

Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν πάντα οι δύο αξιόπιστες λύσεις του Μανωλά και του Δέλλα,όμως ο Τραϊανός σε μεγάλη ηλικία δεν ξέρουμε αν αντέχει να παίζει με τέτοιους ρυθμούς για πολύ.Ο Νασούτι μπορεί να βοηθήσει αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις του στον Άρη,στην ΑΕΚ όμως η συνυσφορά του δεν είναι η αναμενόμενη μέχρι τώρα.Η ΑΕΚ κοιτάει μερικές περιπτώσεις για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με παίχτες που θα μπορούν να προσφέρουν σαν αλλαγή ή σε περίπτωση ανάγκης.

Μία περίπτωση που μελετάται για το κέντρο της άμυνας είναι αυτή του Ματίας Λέκι που λίγους μήνες μετά πήγε στον Ηρακλή και έπαιξε την σεζόν 2009/10. Φέτος ο Λέκι δεν έχει ομάδα και κάνει μόνος του προπονήσεις, ενώ φήμες λένε ότι εξετάζεται και από την ΑΕΚ. Μάνατζερ πρότεινε τον Λέκι και ο Μανόλο Χιμένεθ που τον ξέρει καλά από την Πριμέρα Ντιβισιόν (Ατλέτικο Μαδρίτης την σεζόν 2003/04 και Θέλτα 2005/08) μελετά την περίπτωση του.Ο Λέκι τον Μάιο του 2011 γίνεται 30 και πέρυσι έπαιξε στην Σούπερ Λίγκα σε 14 παιχνίδια. Πάντως, αν όντως ο Χιμένεθ πει το «ΟΚ» για τον Αργεντίνο σίγουρα θα θέλει να τον δοκιμάσει στα Σπάτα για να δει την αγωνιστική κατάσταση του. Κάτι που ο Λέκι αρνήθηκε το 2009 επί των ημερών του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ…

Μια ακόμη περίπτωση πασπαρτού που εξετάζεται αντι Γιάχιτς με λίγα λόγια,είναι αυτή του Πασκάλ Τσιμποντά.Ο 31χρονος (τον Φεβρουάριο κλείνει τα 32) μένει ελεύθερος από την Μπλάκμπερν τον Γενάρη.Έχει το καλό πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Δηλαδή είτε σαν κεντρικός αμυντικός, είτε στα άκρα. Είναι αρκετά γρήγορος ποδοσφαιριστής και δυνατός, όμως δεν φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση.Το καλοκαίρι του 2009 η Μπλάκμπερν τον αγόρασε από την Τότεναμ με το ποσό των 3 εκ. ευρώ, όμως ο Γάλλος άσος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει παρότι έπαιξε 30 παιχνίδια. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, με αποτέλεσμα τα "ρόδα" να του προτείνουν να φύγει από τον Γενάρη με ελεύθερη μεταγραφή.

Για το δημιουργικό κομμάτι τώρα.Η ομάδα δείχνει να χρειάζεται και έναν παίχτη που θα κουβαλάει την μπάλα και θα κάνει παιχνίδι.Ο Χιμένεθ θα ζητήσει καλή μεταγραφή σε αυτή τη θέση και μια επιλογή που ακούγεται είναι αυτή του Κορομίνας.Αποτελεί διακαή πόθο του Μανόλο Χιμένεθ από την ισπανική αγορά.Είναι ένας παίκτης που πληρεί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις να έρθει στην ΑΕΚ.Ο μεσοεπιθετικός της Εσπανιόλ προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου,4ος αρχηγός της Ισπανιόλ,με πολλές συμμετοχές και γκόλ (175 συμμετοχές,17γκόλ),σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία(27 ετών) και από ότι δείχνουν τα πράγματα οικονομικά προσιτός.Η ΑΕΚ δείχνει να έχει κινήσει κάποιες διαδικασίες να τα βρει με την πλευρά του Ισπανού, καθώς σύμφωνα με την «Εξέδρα» η Ένωση έκανε πρόταση ύψους 150.000 ευρώ στον Κορομίνας ως το τέλος της σεζόν. Πρόταση η οποία τον βρήκε σύμφωνο όμως από ότι φαίνεται υπάρχει διαφωνία στα ποσά που θα παίρνει τις επόμενες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου